Mangó kókuszdió

Ha egy frissítő és egészséges desszertet keres az egész család számára, akkor jó helyre került! A mangó és a kókusz popsikereink rendkívül egyszerűen elkészíthetők. Természetesen vegánok, cukor- és gluténmentesek. A tökéletes nyári csemege!

Vásárláskor általában ellenőrizzük az összetevők listáját a csomagokon, mivel szeretnénk tudni, mit eszünk, de mióta fiunk Luca volt, még fontosabbá vált. Mi vagyunk, amit eszünk, és hisszük, hogy az egészséges táplálkozás a boldog és egészséges élet kulcsa, főleg fiatalon. A szupermarketekben kapható popsicles és fagylalt általában tele van furcsa összetevőkkel, amelyeket valószínűleg nem fog felismerni! Ezért kezdtük el otthon elkészíteni a saját popsicle-eket, így mindnyájan élvezhetünk egy finom nyári desszertet, tudván, hogy még mindig egészséges és tápláló.

A mangó és a kókuszos popsiklink csak friss gyümölcsöt, kókusztejet és datolyát tartalmaznak. Ezekhez a mangós popsikerekhez a mangót ananásszal kombináltuk. Kövesse a receptet, használhat ananászt, csak mangót használhat, vagy kombinálhatja más gyümölcsökkel, például eperrel, kivivel vagy őszibarackkal.

Hogyan készítsünk mangót és kókuszdiót

Popsicles készítéséhez popsicle penészre lesz szükség. Javasoljuk, hogy használjon szilikon formát, mivel ezek könnyebben tisztíthatók és használhatók. Ezenkívül a nálunk lévő forma közepes méretű. A popsicles tökéletes méret a kicsinknek és nekünk is. Sem túl nagy, sem túl kicsi! Ezt a formát használjuk.

A mangó és a kókuszos popsicle készítéséhez két keveréket készítünk.

Először a kókusztejet összekeverjük a datolyákkal, hogy elkészüljön a krémes rész. Vannak, akik joghurtot adnak ehhez a keverékhez, de őszintén úgy gondoljuk, hogy nem szükséges. Extra tejszínes kókusztejet használunk, mert ez a legjobb típusú popsicle, de nyugodtan használjon rendszeres tejet.

A gyümölcskeverékhez a mangót és az ananászt összekeverjük lime levével. Ha az Ön által használt gyümölcs érett és édes, az első keverékhez hozzáadott dátumokkal együtt, akkor a popsicles meglehetősen édes lesz. Szeretjük a trópusi gyümölcsök savasságát, de ha szereted az igazán édes popsikert, adj hozzá néhány dátumot ehhez a keverékhez.

Miután a két keverék elkészült, öntse az első keveréket a formákba. A penész felét el kell fednie. Közvetlenül ezután öntsük a második keveréket, amíg a forma megtelik. A keveréket fapálcával óvatosan kavargathatja. Fedje le egy fedéllel (ha van), és tegye a fapálcákat.

Fagyassza le legalább 5 órán át, vagy amíg teljesen meg nem fagy. Ahhoz, hogy a popsikulákat könnyedén kijusson a formából, merítse a formát langyos vízbe 20-30 másodpercre. Segítenie kellene!

Mangó és kókuszdió

Tökéletes kisgyermekek és gyerekek számára

Receptünk csak természetes összetevőket tartalmaz, és édesítőszerként datolyákat használ. Luca kisgyermekünk imádja ezeket a mangó kókuszdiót, vagy bármi mást, amit otthon készítünk. Hihetetlenül jók a fogzáshoz, a fájdalom csillapításához és a medence melletti nyári harapnivalóhoz.

Gyermekeinek életkorától függően bevonhatja őket a készítés folyamatába, mivel az meglehetősen egyszerű és szórakoztató! Szeretik a keverékeket a formákba önteni, és amikor eljön az ideje, kiveszik. Ez egy nagyon jó módja annak, hogy gyermekeit bekapcsolja a konyhába, és megmutassa nekik, mennyire szórakoztató lehet az egészséges ételek!

Ha további desszertötleteket keres kisgyermekének vagy gyermekének, nézze meg ezt a finom vegán csokoládéhabot.

Mangó és kókuszdió

Mangó és kókuszdió

Finom egészséges, vegán és gluténmentes nyári desszert.

Osztályok: Desszert, Snack

Kulcsszó: Mangó-Popsicles, Popsicles

Adagok: 12. Popsicles

  • 200 g friss mangó
  • 100 g friss ananász
  • 400 ml kókusztej extra krémes
  • Fél mész leve
  • 5-6 Időpont egyeztetés

Gyümölcskeverék

  • Vágja kockákra a mangót és az ananászt, majd adja hozzá a turmixgéphez. Hozzáadjuk a lime levét, és simára keverjük. Öntse a keveréket az egyes formák belsejébe, töltse fel a tetejéig.
  • Óvatosan keverje el a keveréket egy fapálcával. Fedje le egy fedéllel (ha van), és tegye a fapálcákat.
  • Fagyassza le legalább 5 órán át, vagy amíg teljesen meg nem fagy.
  • Ahhoz, hogy a popsikulákat könnyen eltávolítsa a formából, merítse a formát langyos vízbe 20-30 másodpercig. Segítenie kellene!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here