Teljes kiőrlésű búzakenyér

Megpróbálta elkészíteni saját pita kenyerét? Miután megpróbálta ezt a teljes kiőrlésű pita kenyeret, már nem vásárol pita kenyeret! Nem emlékszem, mikor vettünk utoljára pita kenyeret. Sokkal szívesebben főzzük otthon, olcsóbb, egészségesebb és jobb.

Teljes kiőrlésű pita kenyerünk elkészítéséhez 50% teljes kiőrlésű lisztet és 50% fehéret használunk. Csak négy összetevőre van szüksége: lisztre, vízre, sütőporra és sóra. Tehát feltételezve, hogy van víz és só otthon, és valószínűleg liszt, az egyetlen extra összetevőre az élesztőre van szükség.

Étkezés pita kenyérrel:

  • Hummus. Jó friss kenyeret sütni, hogy belemártsa a hummusába? A pita kenyér a tökéletes kenyér ezekhez a mártásokhoz. Fedezze fel céklalummust vagy sült pirospaprikás hummusunkat.
  • Baba ghanoush. Újabb merülés, amely pita kenyeret követel. Finom Baba Ganoushunk nagyon jó, ha házi pitakenyérrel fogyasztjuk.
  • Saláták. Készítsen egy finom salátát, és keverje össze pita kenyérrel egy kiadós étkezéshez. Ez a sült édesburgonya és a quinoa saláta remek lehetőség.
  • Falafels. Adjon hozzá néhány falafelét a pita kenyérhez, egy kis hummust, baba ganoush-t vagy más mártogatós salátát, és van egy finom falafel szendvics, amely tökéletes vacsorát kínál.

És a lista folytatódik. Ennyi különféle étel elkészíthető ezzel a kenyérrel!

Ha van még pitád, egy másik napon lefagyaszthatod. Ziplock táskában tökéletesen lefagynak. Ha használni szeretné őket, vegye ki őket a mélyhűtőből, és helyezze a kenyérpirítóba. Tessék, kész enni.

Receptünk 6 nagylelkű közepes méretű pitát készít, de 8-at is készíthet, ha úgy tetszik.

Az élesztő típusai

Friss élesztőt használunk, mert a helyi üzletünkben könnyen beszerezhető, de használhat száraz vagy azonnali aktív élesztőt is. Ehhez a recepthez használja az alábbi méréseket:

Friss élesztő = 17 gramm
Aktív száraz élesztő = 7 gramm
Instant élesztő = 5 gramm

A teljes kiőrlésű pita kenyér sütésének lépései

1. Tegyen egész fehér búzalisztet egy nagy tálba. Közepes tálban adjuk hozzá a vizet és az élesztőt, és addig keverjük, amíg az élesztő teljesen fel nem oldódik. Öntsük a vizet és az élesztő keveréket a lisztbe, adjuk hozzá a sót és gyúrjuk a tésztát kb. 10 percig kézzel.
2. Fedje le a tésztát nedves ruhával egy órán át, vagy amíg meg nem duplázódik.
3. Tolja ki az összes levegőt a tésztából. Mérjük meg és vágjuk 6 egyenlő részre.

4. Alakítsa a tésztát golyókká, és hagyja még egy órán át letakarva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here