Tojásos muffin zöldségekkel

Ezek a tojásos muffinok zöldségekkel olyan nagy felfedezést jelentettek számunkra és 15 hónapos korunk számára. A receptben az a legjobb, hogy csak 2 összetevőből főzheti: egy tojásból és egy zöldségből, legyen szó sárgarépáról, brokkoliról, cukkiniről, spenótról vagy paradicsomról. Keverheti és kombinálhatja a különféle zöldségeket is. Receptünk tej- és gluténmentes, csak tojást és zöldséget tartalmaz.

Szeretjük sütni ezeket a tojásos muffinokat kicsi Lucánknak, mert 15 perc alatt elkészíthetők, és sütés közben másra koncentrálhatunk. Ezek a muffinok valóban egészséges ételt készítenek, amely a zöldségekből származó fehérjével, rostokkal és vitaminokkal van tele. Főételként vagy köretként reggelire, uzsonnára, ebédre vagy vacsorára szolgálják fel. Vessen egy pillantást néhány nagyszerű ételre, amelyet Luca számára készítettünk tojásos muffinnal.

Hogyan készítsünk tojásos muffint zöldségekkel

A zöldséges muffinok sütéséhez szüksége lesz egy muffin serpenyőre. Ehhez a tételhez elkészítettük az első három sárgarépa muffin, spenót muffin és brokkoli muffin.

 • Sárgarépa muffinokat, reszeljük le a sárgarépát és kissé főzzük meg a serpenyőben, mielőtt hozzáadnánk a muffin serpenyőhöz.
 • Spenót Muffinok, a spenótot egy lábosban megfonnyasztják, mielőtt hozzáadnák a muffin serpenyőhöz.
 • Brokkoli muffinokat, a brokkolit apró virágokra vágjuk, és a serpenyőben enyhén főzzük, mielőtt hozzáadnánk a muffin serpenyőhöz.

Amikor a zöldségek elkészültek, adjuk hozzá a tojásokat. Muffinonként 1 tojás arányt használunk. Adja az összes tojást egy tálba, és verje addig, amíg a tojásfehérje és a sárgája össze nem keveredik. Öntse a tojást egyenletesen a tálcába úgy, hogy az összes muffinban körülbelül egy adag tojás legyen.

Melegítse elő a sütőt 180 ° C-ra, és süsse a muffinokat 15-20 percig, vagy amíg teljesen meg nem főzik, és a tetején enyhén meg nem pirul.

Meddig tartanak a zöldséges tojásos muffinok?

Ezek a zöldséges tojásos muffinok a hűtőszekrényben körülbelül 5 napig eltarthatnak. A muffinok átmelegítéséhez a sütőt használjuk, mert nincs mikrohullámú sütőnk. Szeretném elmondani, hogyan kell főzni ezeket a muffinokat a mikrohullámú sütőben, de attól tartok, hogy nem vagyok megfelelő ember! Ha nagy adagot készít, lefagyaszthatja a maradék muffinokat egy ziplock tasakban, mivel azok lefagyaszthatók. Hasznos lesz, ha gyors reggelit, ebédet vagy vacsorát készít a kicsi számára.

Tojás és zöldség muffin

Egyszerű, finom és egészséges tojásos muffin zöldségekkel.

Osztályok: bébiétel, vacsora, ebéd, köret, snack, kisgyermek étel

Főtt: tejmentes, gluténmentes

Kulcsszó: bébiétel, brokkoli, sárgarépa, tojás, tojás muffin, muffin, spenót, kisgyermek étel, zöldségek

Adagok: 6. muffin

 • 1 sárgarépa reszelt
 • 2 Egy marék spenót
 • 1 Egy marék brokkoli apró virágokra vágva
 • 6. tojás
 • Só ízlés szerint
 • Melegítse fel a sütőt 180 ° C-ra / 350 ° F-ra.
 • A sárgarépa muffinokhoz reszeljük le a sárgarépát, és kissé főzzük meg a serpenyőben, mielőtt hozzáadnánk a muffin serpenyőhöz.
 • Spenót-muffinok esetén a spenótot egy lábosban megfonnyasztják, mielőtt hozzáadnák a muffinsütőhöz.
 • A brokkoli muffinokhoz vágja a brokkolit apró virágokra, és enyhén főzze meg a serpenyőben, mielőtt hozzáadná a muffinsütőhöz.
 • Kenje meg a muffinsütőt avokádóval, kókusz- vagy olívaolajjal. Helyezze a zöldségeket a muffin serpenyőbe. Legszívesebben 3 különböző típusú muffint készítünk, de nyugodtan keverje össze a zöldségeket, és minden muffint ugyanolyan formában készítsen.
 • Adja az összes tojást egy tálba, és verje addig, amíg a tojásfehérje és a sárgája össze nem keveredik. Ekkor beállíthat egy csipet sóval. Öntse a tojáskeveréket egyenletesen a tálcába, hogy az összes muffinban körülbelül egy adag tojás legyen.
 • Süssük 15–120 percig, vagy amíg elkészül, és a tetején enyhén megpirul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here