Vegán pesto tészta brokkolival és avokádóval

Vegán brokkoli avokádó pesto tésztánk az egyik legegyszerűbb recept, amelyet blogunkon talál. Ez a recept még a nulláról készítve is tökéletes választás, ha egy mozgalmas héten egészséges ételt keres.

A pestót a semmiből készítjük, követve a friss bazsalikomos pesto receptünket. Az egyetlen különbség az, hogy vegán pestót használunk ehhez a recepthez, a kemény sajtot élesztőpelyhekkel helyettesítjük. A pesto elkészítése nagyon egyszerű, ha megvan az összetevő. Mégis, ha időt szeretne megtakarítani a bolti pesto használatával, ez rendben van, de nagyon ajánlott a friss pesto használata előre gyártott termékek vásárlásakor. Jobb íze van és egészségesebb is. Ne feledje, hogy az bolti pesto nem vegán vagy vegetáriánus oltótartalmú.

A pesto tésztát önmagában is tálalhatjuk, de imádunk több zöldséget hozni az ételbe. A brokkoli és az avokádó hozzáadása táplálkozási szempontból teljesebbé teszi ezt az ételt, és az étel különböző textúrákat kölcsönöz. Megalakulásunk óta a család kedvence. Amikor bazsalikomunk növekszik, ez az étel a heti étkezési tervünk részévé válik. Luca kisgyermekünk ugyanúgy élvezi ezt az ételt, mint mi!

Hogyan készítsünk vegán pestót a semmiből

Pesto vagy más szószok készítéséhez, például a kedves Romesco-hoz, merülő turmixgépünket használjuk, amelyhez egy konyhai robotgép tartozék tartozik. Ez minden bizonnyal az egyik legjobb befektetés, amelyet konyhánkba tettünk.

A vegán pesto elkészítéséhez csak 6 összetevőre van szükség: bazsalikomlevél, táplálékélesztő pelyhek, fenyőmag, fokhagyma, extra szűz olívaolaj és só. Miután az összes hozzávaló megvan, a pesto 5 perc alatt elkészíthető a következő három egyszerű lépés végrehajtásával.

  • Mossa le és szárítsa meg a bazsalikom leveleket papírtörlővel. Az oxidáció megelőzése érdekében ellenőrizze, hogy teljesen szárazak-e, mielőtt hozzáadnák a turmixgéphez.
  • Adja hozzá a bazsalikomlevéleket, az élesztőpehelyeket, a fenyőmagot, a fokhagymát, az extra szűz olívaolajat és a sót konyhai robotgépben vagy turmixgépben.
  • Turmixoljuk simára. Ízlés szerint állítsa be sóval.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here