Vegán szóda kenyér

Ha már járt Írországban, valószínűleg emlékszik erre a kenyérre, mert a legtöbb kávézóban a klasszikus „aznapi levest” szolgálják fel. Először beleszerettem a szóda kenyérbe, amikor a férjemmel jöttem Írországba. Egy tál forró és kiadós vegetáriánus leves egy darab frissen sült szódás kenyérrel, yum! Most, néhány hete Írországban, otthon készítjük el a vegán szóda kenyerünket, és az íze megegyezik a hagyományos kenyér ízével.

A szokásos szódás kenyér íróval készül. Az író az a folyadék, amely a tejszín vaj készítése után marad. Ha az írót szódabikarbónával kombinálják, kovászként reagál. Vegán szódás kenyerünk növényi tejből készül, amely alkalmas laktóz-intoleranciában szenvedőknek, vegánoknak és azoknak, akik megpróbálják csökkenteni a tejterméket.

A kenyér felemelkedésének elősegítése érdekében szódabikarbónát adunk hozzá, és az író természetes savtartalma érdekében az író, a citromlé vagy a fehér ecet egyaránt jó helyettesítő. Nem adunk hozzá citromlevet vagy ecetet, mivel a receptet tökéletesnek találjuk ezen összetevő nélkül, ezért szóda kenyér receptünk csak öt olyan összetevőt tartalmaz, amelyek valószínűleg már otthon is lesznek.

Vegán szóda kenyér

Miért a szódás kenyér a tökéletes kenyér otthon sütni?

  • Nincs szüksége cukrászsüteményekre. A szóda kenyér elkészítéséhez nincs szükség semmilyen cukrászdával kapcsolatos ismeretekre vagy ismeretekre. Ha először süt otthon kenyeret, ez a recept tökéletes az Ön számára. Ráadásul csodálatos esély arra, hogy a kicsik bekapcsolódjanak a konyhába!
  • Egyszerű összetevők. Vegán szódás kenyerünk valóban alapanyagokból készül, amelyek valószínűleg már otthon lesznek, vagy könnyen megtalálják a helyi szupermarketben. A finom szódás kenyér 40 perc alatt történő elkészítéséhez növényi eredetű tej, univerzális liszt, teljes kiőrlésű liszt, szódabikarbóna és só szükséges.
  • Gyors recept. Az ilyen típusú kenyér elkészítéséhez nem kell gyúrni a tésztát és hagyni, hogy keljen. Miután az összes összetevőt összekevertük, nedves tésztát kapunk, és csak annyit kell tennünk, hogy formázzuk és kb. 30 percig főzzük.
  • Nincs szükség speciális edényekre. Csak egy nagy keverőtál és egy tepsi szükséges.

Hogyan készítsünk szódás kenyeret lépésről lépésre

  1. Kombinálja az univerzális lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a sót és a szódabikarbónát egy nagy keverőtálba.
  2. Adja hozzá a növényi tejet, és kezével kombinálja az összes hozzávalót
  3. Addig keverje, amíg az összes összetevő teljesen be nem épül, és kerek tésztát képez. Ügyeljen arra, hogy ne terhelje túl a keveréket.
  4. Vigye a tésztát lisztezett tepsibe, és vágjon mély keresztet középen.
  5. Kb. 30 percig sütjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here